www.ajutalpestefan.go.ro  

  
    Cum puteti ajuta

                                                
 

Donatii si Sponsorizari

                                                         "Daruind vei dobandi!"
                                      pr. Nicolae Steinhardt                             

 

 APELURI UMANITARE

    Va rugam sa va uitati in josul paginii, la apelurile venite din partea familiilor pacientilor bolnavi! Poate reusiti si dumneavoastra sa-i ajutati! Orice donatie, este bine venita!!! Ajutati- i sa treaca aceasta bariera financiara, ce sta intre ei si salvarea lor!
    Primele anununturi, sunt ultimele venite si in aceasta ordine sunt si celelalte!
    Nu uitati, oricare dintre noi poate trece prin astfel de incercari si, ganditi - va cat de greu este sa nu ai ajutor!    Donatiile in bani catre Asociatia P.A.V.E.L., pentru sustinerea proiectelor desfasurate de aceasta, se pot face:

 -   in contul
Asociatiei P.A.V.E.L., deschis la BANC POST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti, Romania.

   RON:     RO81 BPOS 7100 3031 332R OL01
   USD:      RO92 BPOS 7100 3031 332U SD01
   EURO:   RO48 BPOS 7100 3031 332E UR01

    Cod fiscal:  8956076

sau

 -
direct la sediul Asociatiei P.A.V.E.L., din Bucuresti, Sos. Mihai Bravu 311-313, Bl. SB 1, Sc. 1, Et. 1, Ap. 1, Sector 3.
 
 -
on line, puteti dona pe site-ul nostru: www.active.com/donate/asociatiaPAVEL    In cazul unei sponsorizari, pe baza unui contract incheiat intre firma dumneavoastra si asociatie, in conformitate cu Legea 204/2001 si cu Ordonanta Guvernului 36/1998, beneficiati de reducerea bazei impozabile cu echivalentul sponsorizarii, cu maximum 10 % din baza impozabila.

  Campania 2% - pentru copiii bolnavi de cancer!

 
   Acum ai putere de decizie! Poţi direcţiona 2% din impozitul pe venit către Asociatia P.A.V.E.L. care se implică activ pe plan national în :

- furnizare de materiale informative privind preventia, depistarea precoce si tratamentul cancerului;
- gazduirea gratuita a pacientilor si / sau insotitorilor acestora pe perioada spitalizarii;
- furnizarea de suport material familiilor copiilor bolnavi, dar si altor pacienti bolnavi de cancer - in functie de posibilitati (proteze ortopedice, proteze mamare, scaune mobile, medicamente,..);
- face legatura intre familiile copiilor bolnavi (la solicitarea lor)
<>si diferite clinici de peste hotare, in vederea efectuarii unui tratament sau a unei operatii, in cazuri deosebite;
- organizeaza evenimente pentru copiii spitalizati;
- ofera terapie prin joc la sectiile de oncologie si hematologie pediatrica;
- ofera consilierea psihologica pacientilor si familiilor;
- face lobby si advovacy pentru drepturile pacientilor cu cancer.
 
   Conform prevederii 2% din Codul Fiscal
(art.57 si 84 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal) ai optiunea de a decide cum să fie cheltuiti 2% din impozitul pe venit (net anual impozabil). Această suma nu e o donatie, nici o sponsorizare. De fapt, doar ‘bagi mana in buzunarul statului’ si directionezi procentul de 2% pentru a ajuta. Pot parea sume mici, dar, potentialul lor poate fi semnificativ.

   Trebuie să alegi o singură organizaţie neguvernamentală!!
Alocarea a 2% nu este o obligatie! Este un drept si o optiune care arată dorinta de a-i ajuta pe altii, de a decide ce se intampla cu impozitele noastre!

Aceasta suma va invitam s-o directionati pentru sponsorizarea Asociatiei P.A.V.E.L., ale carei activitati aveti ocazia sa le aflati din acest site.
Lupta cu maladia numita cancer este una de uzura si doar cei care o duc zi de zi stiu cat de grea este.
In marinimia dumneavoastra aveti acum ocazia sa va alaturati noua si va asiguram ca banii dumneavoastra
vor fi utilizati pentru ajutorarea celor napastuiti.

Astfel:
- ii ajutati pe cei suferinzi;
- va implicati in viata comunitatii;
- va exprimati un drept democratic;
- luati decizii privind fondurile din bugetul statului; 
- va simtiti util si implicat într-o cauza care merita;
 

Ce trebuie sa faceti ?

 
Completezi Formularul 230 (Declaratia de venit global): « Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2 % din impozitul anual » cu datele tale de identificare si cu datele noastre.

Daca obtineti, pe langa salarii si alte venituri, veti completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Puteti sa le obtineti de la:

- Administratia Financiara a judetului de care apartii
sau
- de la sediul nostru

Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale.

La destinatia fondurilor veti trece:
Denumire organizatie neguvernamentală : Asociatia P.A.V.E.L.
Adresa: 
Sos. Mihai Bravu 311 - 313, Bl. SB 1, Sc. 1, Ap. 1, Sector 3, Bucuresti
Cod de identificare fiscala : 8956076
Cont Bancar (IBAN) :
RO81 BPOS 7100 3031 332R OL01BANC POST S.A., sucursala TITAN, sector 3, Bucuresti

Acest formular trebuie depus anual până la data de 15 mai. Se depune direct la registratura organului fiscal în raza căruia aveti domiciliul fiscal sau prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Sectorul de afaceri şi mass media pot sprijni aceasta campanie , informand angajatii de aceasta oportunitate, scriind despre aceasta prevedere sau oferind spatiu publicitar pentru materialele campaniei (afis, pliante, spot TV si radio).


Acum, PENTRU CA STII, POTI SA AJUTI!
 

                                                   Donatiile in produse


   
Ajutorul in obiecte poate fi sub orice forma: medicamente necesare in tratamentul cancerului, alimente, fructe, dulciuri sau jucarii pentru copii, aparatura medicala, materiale de birou, materiale de informare, carţi sau reviste de specialitate, precum si alte obiecte sau materiale ce pot imbunatati conditiile din Casa Parintilor si din spitale.

  
                                                      Suport direct

 
   Daca doriti, Asociatia P.A.V.E.L. va poate prezenta un copil roman bolnav de cancer, leucemie sau o forma de anemie grava pe care il puteti sprijini direct sub diverse forme.


                                 Felicitari cu desene ale copiilor

   Puteti ajuta si cumparand felicitari (tiparite de catre Asociatia P.A.V.E.L.) cu desene realizate de copii romani bolnavi de cancer.
   Pentru aceasta puteti trimite comanda catre Asociatia P.A.V.E.L., prin e-mail, fax sau posta.
   Va multumim!


Care sunt nevoile Asociatiei P.A.V.E.L.  1. Mentinerea in functiune a Casei Parintilor (in care s-au inregistrat, pana acum, peste 650 de intrari). Pentru aceasta, avem nevoie de bani pentru salariile angajatilor: administratorul si contabila, a cate 200 euro / luna +taxe, fiecare.
    De asemenea, trebuie sa acoperim si cheltuielile curente de intretinere a Casei (aproximativ 400 de euro lunar).
    Asociatia ar avea nevoie de un manager angajat (salariu propus: 600 de euro / luna +taxe) si de doi specialisti in terapie prin joc, pentru cele doua camere de joaca de care ne ocupam (salariu propus: 300 de euro lunar / fiecare + taxe, pentru part- time). La fel, la Centrul de Resurse si Servicii pentru parinti si copii, nou creat - sunt necesari minimum trei specialisti (salariati full -time): coordonator de proiect (900 de euro lunar / inclus taxe), psiholog (650 de euro lunar / inclus taxe) si asistent social (650 de euro lunar / inclus taxe)
    In prezent, multe activitati sunt sustinute de un numar mic de voluntari, in limita timpului acestora. De aceea, orice voluntar e bine venit!!

  2. Avem nevoie, de asemenea, de birotica si de diverse consumabile pentru administratie, Centru, camerele de joaca si Casa.

  3. Pentru a organiza evenimente speciale (cum ar fi sarbatorirea Craciunului si a Pastelui), avem nevoie de jucarii, jocuri si dulciuri pentru aproximativ 250 de copii (cati sunt, in medie, internati in sectiile de Oncologie Pediatrica ale celor trei spitale din Bucuresti - "M.S. Curie", "Fundeni", "Institutul Oncologic"  - in care sunt internati copii din toata tara). Suma minima necesara pentru cadouri este de 10 euro pentru un copil.

  4. Avem nevoie de fonduri pentru medicamente, aparate si echipamente medicale moderne pentru spitale si alte materiale medicale; carti, jucarii si materiale educative pentru copii de diferite varste; fonduri pentru alimente si transportul copiilor si insotitorilor lor, cu situatie financiara precara, intre casa si spital sau /si intre casa lor si spital.

5. Fonduri pentru publicarea de brosuri si de alte materiale pentru informarea familiilor si a copiilor bolnavi. Donatii de diverse publicatii medicale sau din domenii conexe ingrijirii bolnavului cu cancer / pediatrie, pentru inzestrarea micii biblioteci din cadrul Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L. (de la Institutul Oncologic)

  6. Fonduri pentru achizitionarea unui microbuz (nou sau second hand, cu cel putin 9 locuri) cu care s-ar putea organiza excursii, dar si pentru transportarea copiilor bolnavi, in situatii de urgenta.

  7. Fonduri pentru achizitionarea unei case cu gradina, intr-o zona de deal (cea mai potrivita pentru copiii bolnavi de cancer, leucemie sau anemii grave), in care sa se poata organiza tabere pentru copii si familiile acestora.

     Va multumim pentru orice ajutor financiar care ne-ar putea ajuta sa materializam proiectele noastre si sa ne atingem scopurile, ca si pentru orice sprijin din partea personalului specializat, din spitale.

    De asemenea, multumim pentru orice sprijin venit din partea unor companii farmaceutice, spitale, furnizori de echipamente si materiale medicale care ar putea ajuta asociatia noastra sau clinicile de oncolgie si hematologie pediatrica.

    De asemenea, ar fi salutara o infratire cu o organizatie din strainatate, prin care am putea colabora, realizand impreuna diferite proiecte. 


Apeluri


Subsemnatul Alexandru Radu Tache, în vârstã de 20 de ani, student în anul an II -lea la Facultatea de Mecanicã a Universitatii din Pitesti Filiala Rm. Vâlcea, vã rog sã îmi oferiti ajutor umanitar pentru ca sã îmi salvez viata si sã pot sã trãiesc mai departe.

În urma analizei biopsie din data de 25.09.2007 de la Spitalul Clinic de Ortopedie s-a constatat natura malignã a tumorii care mi-a fost extirpatã, iar diagnosticul final a fost:

Osteosarcom parosteal, grad 1, cu arii restrânse de osteosarcom de grad intermediar 2. (cancer osos)

Ca urmare din data de 12.10.2007 am fost internat la Institutul Oncologic „Prof.dr. Alexandru Trestioreanu” de la Spitalul Clinic Fundeni, Bucuresti si mi s-a administrat prima curã de polichimioterapie.

În prezent, pentru a se îndepãrta tumora, singura solutie este amputarea totalã a piciorului deoarece tumora este în partea inferioarã a femurului.

Dar în Italia la Istituti Ortopedici Rizzoli (www.ior.it) din Bologna care are o experientã de mai bine de 100 de ani în domeniul protezelor, mi se poate salva piciorul fãcându-se o operatie de reconstructie a osului (limb salvage sau rotationplasty) prin care pot sã-mi pãstrez piciorul si sã nu rãmân infirm pe viaþã.

Acest tip de interventie chirurgicalã costã aproximativ 30.000 Euro.Acest Institut din Italia nu poate demara procesul de internare, examinare si apoi operare decât dupã ce suma estimatã în deviz a fost viratã în contul clinicii. De aceea am nevoie foarte repede de acesti bani.

Toate documentele anexate se pot consulta si pe site-ul www.freewebs.com/tachealex si pot fi verificate la institutiile care le-au eliberat.

            Pentru a ma ajuta am deschis urmatoarele conturi unde puteti contribui la salvarea mea:

Cont BRD: 
                  COD IBAN: RO89BRDE390SV10214433900 ( LEI)

                  COD IBAN: RO37BRDE390SV17723273900 (EURO)
                  COD IBAN: RO41BRDE390SV17723193900 (USD)

Cont UNICREDIT:
                  COD IBAN: RO27BACX0000004588602000 (LEI)
                  COD IBAN: RO97BACX0000004588602001 (EURO)
                  COD IBAN: RO70BACX0000004588602002 (USD)
Îi rog pe cei care îmi pot acorda un ajutor sã nu ezite sã facã acest lucru, îi rog sã nu uite sã fie oameni înainte de toate, sã aibã suflet si sã înteleagã cã oricui i se poate întâmpla sã se îmbolnãveascã foarte grav fãrã sã fie anuntat si pregãtit.

Din pãcate la cei 20 de ani ai mei, când viata ar fi trebuit sã-mi ofere tot ce era mai bun pe lumea aceasta, timpul a decis sã se  scurgã foarte repede si în defavoarea mea. Fiecare zi pierdutã îmi afecteazã sansele de a-mi pãstra piciorul, de a trãi si a ajunge la bãtrânetea linistitã pe care o au bunicii nostri.

Pentru orice detalii, vã stau la dispozitie nr.de tel : 0743878799, 0729315424, 0765227131 si adresele de e-mail: emerald_glamour@yahoo.com, vladucristina@yahoo.com

Vã multumesc din suflet pentru întelegere, pentru sprijinul material si pentru cã îmi sunteti alãturi.

URGENT!

Daria Maria Bogdaneanu, de 4 ani, bolnava de leucemie limfoblastica acuta si care este sub tratament la Spitalul Clinic Fundeni (clinica de pediatrie – hematologie), are nevoie urgenta de o interventie chirurgicala - ce va avea loc pe 11.07.2007, la Spitalul Gr. Alexandrescu (interventie ce depinde de administrare de trombocite AB4 (RH pozitiv)).

Aceasta grupa de sange este foarte rara si din nefericire, de la Institutul de Hematologie, familia a fost informata ca nu exista in acest moment deloc rezerve din aceasta grupa de sange. Dureaza cel putin 48 ore de la recoltare pana sangele ajunge sa intre in transfuzie.

Este o situatie de urgenta, copilul are nevoie de acest sange si pentru operatie, dar si dupa. Viata Dariei se afla in mainile dumneavoastra!

Va rugam sa ajutati, fie daca aveti aceasta grupa  - donand sange, fie sa transmiteti mesajul mai departe.

Nr. de telefon al parintilor este:   0745797832 sau 0766359697 sau 0745582837.


Pe aceasta cale, incurajam pe cat mai multi oameni sa doneze sange!
Cu astfel de ajutor putem salva viata unui om!
Oricare dintre noi sau cineva apropiat noua, poate avea nevoie la un moment dat de acest ajutor.


                             Tudor are nevoie de ajutor!!

Publicat la data de 25/08/06

Tudor Nedelcu, membru al asociatiei AEGEE Bucuresti, fost Vicepresedinte si Consilier proiecte, in prezent Cenzor al asociatiei a fost depistat cu o tumoare pe creier. In urma operatiei au aparut complicatii, si s-a realizat ca tumoarea nu a fost extirpata total, fiind nevoie de un aparat special, dintr-o clinica din Spania. Tratamentul si spitalizarea costa in jur de 40 000 euro, o suma de care familia sa nu dispune. Acest gen de interventii s-au mai facut, sansele de reusita sunt mari! Dar e nevoie de bani!
Aveti mai jos scrisoarea domnului Viorel, tatal lui Tudor, unde gasiti mai multe detalii.

Rugam pe toti cei care pot sa ajute, sa nu ezite..ne puteti contacta pe noi la sectiunea Contact, Subiect : Tudor, sau pur si simplu printr-o mica donatie in urmatorul cont..


Scrisoarea domnului Viorel Nedelcu :

Vin in fata dumneavoastra pentru a va ruga din suflet sa ma ajutati. Familia mea trece printr-o cumplita suferinta cauzata de boala fiului nostru.
Ma numesc Viorel Nedelcu si sunt un pensionar din Bucuresti.
Copilul meu, Tudor Nedelcu, are 23 de ani si este student in anul IV la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Bucuresti.
In acest an, in ziua de 19 mai, la un control medical de rutina, Tudor a fost depistat cu o tumora cerebrala, iar in urma biopsiei s-a constatat ca este astrocitom fibrilar benign, gradul II.
A fost operat de urgenta la Spitalul Municipal Universitar in data de 8 iunie.
Dar au aparut complicatii dupa operatie: edem cerebral si bronhopneumonie. A mai stat in acelasi spital inca sase saptamani la Sectia Terapie.
Acum este internat la Clinica de Neurologie.
Au fost facute mai multe investigatii, precum tomografie computerizata si RMN, in urma carora s-a constatat ca exista tesut tumoral restant si leziuni cerebrale. Acest lucru necesita tratament imediat prin radioterapie sau cu raze X, care se pot face la o clinica de specialitate.
Marea problema este ca amploarea bolii si lipsa unui medic specialist in neuro-oncologie, care sa supravegheze permanent un asemenea tratament, fac imposibila tratarea copilului meu in Romania. Medicii ne-au recomandat sa cautam o solutie la cli-nici de specialitate din alte tari.
Am gasit un tratament la Clinica de Radioterapie „Corachan” din Spania, Barcelona. Costurile tratamentului sunt imense pentru noi, eu fiind pensionar, iar sotia salariata.
Mai avem o fata, tot studenta, pe care o intretinem.
Tratamentul prin radioterapie costa 8.000 de euro la clinica din Spania, costul unei zile de spitalizare in acea clinica ajunge la 249 de euro, iar durata aproximativa a tratamentului ar fi de cel putin doua luni si jumatate.
Am facut un calcul estimativ si am constatat ca ar fi nevoie de cel putin 30.000 de euro.
Pe langa efortul financiar pe care suntem dispusi sa il facem, vin in fata dumnea-voastra, cu rugamintea mediatizarii cazului nostru, in vederea obtinerii unui ajutor financiar pentru salvarea fiului meu.
Viorel Nedelcu, Bucuresti

Valabile de la 1 septembrie 2006 :
Banca HVB Tiriac
SUCURSALA MUNICIPIULUI BUCURESTI, TITULAR NEDELCU VIOREL
cont RON: RO24 BACX 0000 0034 6278 3000
cont EUR: RO94 BACX 0000 0034 6278 3001

                                                ------------------------------------------------

        Va rog din tot sufletul sa intrati pe siteul    www.crystina.ro    si sa aflati povestea unei fete bolnave de leucemie
        PURNAVEL ALINA, purnavel_alina@yahoo.com

                                                     ----------------------------------------------------

    Va rugam sa cititi si sa ajutati:

                 http://www.news365. ro/PUTETI_ SALVA_O_VIATA_ Anunt_umanitar_ IDN12551. html

                                 ---------------------------------------------------

        Numele meu este Ioana Tiurbe, din Arad si doresc sa va retin atentia asupra anuntului de mai jos.
Roxana si Razvan sint colegii mei de servici care trec prim momemte foarte grele.

        In articolul de mai jos, aparut in data de 07.06.2006 in ziarul "München" din Germania, este vorba despre fetita colegilor
nostri Roxana si Razvan Rusu , Stefania, in varsta de 8 luni a fost diagnosticata in luna iunie 2006 cu Rhabdomyosarkom
occipital dreapta intraspinal si metastaze LK  (cancer al tesuturilor moi ale capului).
Momentan fetita se afla impreuna cu mama ei in Germania unde benefiaciaza de tratament de specialitate care  consta in chimioterapie, operatie si radioterapie.
Costul acestui tratament se ridica la cel putin 100.000 euro. Fundatia "Initiativa parintilor cu copii bolnavi de cancer "
( Elterninitiative Krebskranke Kinder  http://www.krebs-bei-kindern.de/index.phpa ) a oferit familiei suma de 20.000 euro care acopera primele trei etape din tratamentul care, conform medicilor, va dura cel putin 6 luni.
Peste aproximativ doua luni Stefania va fi supusa unei interventii chirurgicale.
          In masura in care ne puteti ajuta si aveti nevoie de informatii suplimentare va rog sa-l contactati pe Rusu Razvan la tel 0740310339 sau Roxana_Rusu@rdslink.ro

         Sint deschise doua conturi :
            - contul nr. 24 400 40, BLZ 700 202 70 deschis la HypoVereinsbank München
            
si cel de la: BRD GROUP SOCIETE GENERALE ARAD, nr. RO47BRDE020SV06517500200-------------------------------

      Ma numesc Grigore Catalin Marian, am 21 de ani si sunt student la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de   Politie Bucuresti.
      In iulie 2004, la sfarsitul anului I am fost diagnosticat cu Boala Hodgkin cu scleroza nodulara stadiul III B.   De atunci viata mea a devenit o lupta care inca mai continua si in prezent. Sunt nevoit sa apelez la dumneavoastra in speranta ca ma puteti ajuta, deoarece in ultima vreme situatia ma depaseste din punct de vedere financiar iar veniturile modeste ale parintilor mei nu mai fac fata.  

     Totul a inceput cu niste dureri de spate in zona lombara, care m-au chinuit timp de mai multe luni. In urma mai multor consulturi s-a crezut ca durerile sunt din cauza unei discopatii si o intindere musculara asa ca am urmat un tratament de recuperare prin fizioterapie si kineto-terapie.
     Mai tarziu aveam sa aflu ca de fapt cauza durerilor erau niste adenopatii lombare care imi apasau
nervii para-vertebrali.
     O perioada de timp durerile au fost ameliorate dar si cu ajutorul multor pastile antiinflamatorii.
     Dupa un timp durerile au inceput sa revina dar de data aceasta si starea mea generala incepea sa se agraveze. Crizele se manifestau acum cu febra, frisoane si transpiratii, ma dureau toate incheieturile, slabisem foarte mult (aprox 10 kg) si devenisem foarte palid.
     Medicul de familie pur si simplu s-a speriat de cum aratam si m-a internat imediat in spital pentru investigatii.

     In data de 09.07.2004 am fost internat la Spitalul de Urgenta „Dimitrie Gerota” din Bucuresti unde am stat internat 10 zile, timp in care mi s-au facut toate analizele posibile si o biopsie ganglionara supraclaviculara al carei rezultat a fost gata in doua saptamani si a confirmat diagnosticul pe care l-am mentionat mai sus.
     Doctorita care s-a ocupat de mine mi-a spus la externare ca am sa trec prin momente grele dar intotdeauna sa tin minte ca aceasta boala se poate vindeca.
     A urmat apoi tratamentul cu chimioterapie pe care l-am efectuat la sectia de Hematologie a Spitalului Coltea Bucuresti.      Primele cure de citostatice nu au dat rezultate prea bune asa ca doctorii au decis sa-mi administreze un tratament mai puternic. 
     Acesta din urma a fost mai agresiv si mai greu de suportat dar analizele incepusera sa fie din ce in ce mai bune si sperantele mele cresteau.

    Astfel in data de 16.03.2005 toate valorile erau in limite normale, adenopatiile disparusera si obtinusem o remisiune clinico-biologica.
     Era tot ce imi doream, sa fiu sanatos, sa nu trebuiasca sa iau nici macar o pastila. Numai ca aceasta perioada nu a durat decat 6 luni dupa care in urma controlului periodic medicii au constatat ca boala deja incepuse sa revina.         Recaderea a insemnat un moment foarte greu din punct de vedere psihic atat pentru mine cat si pentru familia mea.

    Tratamentul a trebuit reluat si am mai facut 3 cure cu citostatice dupa care in perioada 06.01-07.02.2006 am efectuat cobaltoterapie toraco-abdominala. In aceasta perioada au aparut si primele complicatii, si anume faptul ca in perioada de iradiere am inceput sa fac febra si sa am dureri osoase in zona bazinului. Initial cauza sindromului febril a fost pusa pe baza unei infectii.
    A urmat apoi o internare de aprox 6 saptamani la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” unde mi s-au administrat mai multe tratamente cu antibiotice. Acestea mi-au mai ameliorat starea dar nu au eliminat febra, astfel medicii au tras concluzia ca aceasta este provocata pe fondul bolii si ca va trebui sa reiau chimioterapia.
    Dupa inca 3 cure cu citostatice febra disparuse, analizele erau relativ bune iar eu speram sa ma apropii de o noua remisiune.
    La recomandarea doctoritei am efectuat testul PET in Ungaria la Universitatea Debrecen cu ajutorul unei sponsorizari din partea Fundatiei „Pro Patria Lex”. Rezultatul a aratat ca nu mai exista adenopatii in zona gatului, a toracelui sau abdomen dar in schimb s-au evidentiat unele determinari maligne in zona ficatului, pe osul iliac stang si in bazin. Astfel s-a constatat ca boala a capatat o determinare osoasa si hepatica.
    In urma acestor ultime constatari medicii mi-au spus ca in cazul meu singura sansa de vindecare ar fi printr-un transplant de maduva, acesta ar trebui facut cat mai repede deoarece boala devine chimiorezistenta si sunt sanse sa nu mai raspunda la tratament.
    Aceasta veste este cea mai grea lovitura pe care am primit-o in viata mea.
    Operatia de transplant costa in jur de 100 000 de Euro iar momentan incercam sa facem toate demersurile pentru a reusi ceva ce pare imposibil.
    Pentru ca am nevoie si de un donator, medicii mi-au spus ca dintre membri familiei cel mai compatibil ar putea fi fratele meu in varsta de 17 ani.
    Acest lucru il va arata insa testul de la Spitalul Fundeni (test care costa 1000 de Euro).

    Pana la operatie trebuie sa raman sub tratament periodic pentru ca boala sa nu avanseze si starea mea sa nu se agraveze. Medicamentatia este folosita in doze tot mai mari avand o toxicitate crescuta si nu va putea fi administrata decat pe o anumita perioada in functie de reactiile organismului. Aceasta nu este insa decat o solutie temporara precum o numaratoare inversa care se apropie de zero.
    In ciuda momentelor grele prin care trec intotdeauna am incercat sa-mi pastrez simtul umorului, gandurile pozitive si o dorinta foarte mare sa inving boala iar familia, prietenii si colegii mi-au fost intotdeauna alaturi.
    Vreau sa ma vindec, sa am din nou o viata normala si sa demonstrez ca chiar si atunci cand totul pare lipsit de speranta daca esti hotarat sa lupti si sa te faci auzit poti reusi.
    Nu m-am gandit niciodata ca as putea fi pus in situatia de a incerca sa-mi cumpar propria viata dar stiu ca toate se intampla cu un scop si ca nimic nu e imposibil atunci cand crezi cu adevarat.
    De aceea am incredere in Dumnezeu si ma rog in fiecare zi sa-mi lumineze calea pentru a pasi numai pe drumurile bune.

    Acesta este motivul pentru care apelez la dumneavoastra in incercarea de a obtine o sponsorizare din partea unor persoane cu suflet mare si cu posibilitatea de a ma ajuta.

    Va multumesc.
    Dumnezeu sa ne ajute!

Grigore Catalin (telefon 0723324159/ 0238 721 042)
                          (e-mail   grygore85@yahoo.com )

11 septembrie 2006

-------------------------------------------------------------------Am vazut ca sunteti o fundatie cu caracter umanitar si am dori daca se poate sa ne ajutati cu un caz despre o tanara de 20 ani bolnava de leucemie acuta (ea inca nu stie de ce boala sufera) si care necesita transplant de maduva in Israel.
Costurile acestei operatii ajung in jurul a 200000 de euro , banii de care familia si cei apropiati nu  au cum face rost .
Am dori ca prin dumneavostra sa facem mai usoara situatia de a salva aceasta tanara.
Mai multe informatii putetii gasi pe site-ul   www.helpadelina.as.ro
Am facut si un reportaj la pro-tv , poate ati vazut cazul.
Daca ne puteti ajuta si doriti mai multe informatii va rugam trimite-ti un mail la:  covry2000@yahoo.com

Va multumim din suflet !
O zi buna in continuare!
Ady Cov


------------------------------------------------


           Numele meu este Denis Ionut. Am trei ani si jumatate … iar pana acum mai bine de un an si jumatate  eram un copil lipsit de griji. S-a intamplat insa ca, in iulie 2004 medicii sa descopere ca am o problema care imi macina timpul si viata: sunt bolnav de Leucemie Acuta Limfoblastica Common B. Diagnosticul a fost pus la Spitalul de Pediatrie Louis Turcanu din Timisoara (Prof. Dr. Margit Serban).  
 
           Dupa un an si jumatate petrecut mai mult in spital, la sfarsitul lui 2005, boala a recidivat (dupa o perioada de revenire). Medicii spun ca operatia care imi va salva viata este transplantul de maduva osoasa.  
 
            Parintii mei sunt disperati caci nu exista durere mai mare decat aceea ca as putea sa ma sting cand doar ce am deschis ochii catre lume. Au luat legatura cu clinici de specialitate din Italia si Gemania si au primit asigurarea ca sansa mea de viata va creste la peste 90% in urma transplantului. Acum ma aflu in Germania, la clinica din orasul  Idar Oberstein, iar de tratament se ocupa Prof. Dr. W. Nurnberger. Prima faza a tratamentului s-a incheiat si ma simt mai bine, dar si banii pe care familia mea i-a platit deja (25.000 euro), sunt pe terminate.  
 
Costurile estimate ale etapei urmatoare ale tratamentului estimate de clinica germana  sunt urmatoarele :
                 15.000 euro - costuri privind donatorul
               132.000 euro - transplantul si 87 zile ingrijire si tratament post transplant  
 
            Nu avem acesti bani dar daca vreti sa ma ajutati, sunati la numarul:
0 900 9000 50  ( 5 euro / apel )
iar Dumnezeu sa va binecuvanteze ca si voi, din prisosul vostru, contribuiti  la strangerea acestui fond.
          Numarul de teledon functioneaza doar din reteaua Romtelecom si imi este pus la dispozitie doar pana sambata la pranz, asa ca, va implor  trimiteti mai departe acest e-mail, la toate cunostintele voastre, cat mai repede!

Pentru a obtine orice alte detalii sau documente, va sta la dispozitie unchiul meu Adrian Balaci,care poate fi contactat la
 - tel:       0744 22 70 90,
 - tel/fax: 0256 44 21 27 sau
 -e-mail:  adrian_balaci@yahoo.com
sau puteti vizita pagina mea de pe internet: www.denis-toderici.com
   
Veniti si visati impreuna cu mine ca intr-o zi imi voi recapata speranta!
 
                                                            Denis Ionut Toderici

     http://www.denis-toderici.com


 -------------------------------------------------„Ajutati-ne sa devenim mai puternici decat boala!”
Popescu Marian in varsta de 21 ani, student la Facultatea de Medicina din Timisoara a fost diagnosticat cu leucemie acuta nediferentiata iar pentru ameliorarea bolii este necesar un transplant in strainatate. Transplantul trebuie executat la o clinica din Franta iar cheltuielile pentru efectuarea acestuia se ridica la suma de 150.000 euro, fiind peste posibilitatile materiale ale familiei.
Facem un apel pe aceasta cale la bunavointa dumneavoastra, ajutandu-l pe Marian sa-si continuie viata, putand la randul lui sa salveze alte vieti.
Telefon: 0721 547993

DONATII
Pentru cei care pot sa-l ajute pe Marian, pe numele Cocolea Emilian, s-a deschis un cont la:

Banca Comerciala Romana, sucursala Targu Jiu
 Cont lei IBAN : RO15RNCB2800000379090001
 Cont euro IBAN: RO85RNCB2800000379090002
 Cont dolari IBAN: RO58RNCB2800000379090003

  jreanp@yahoo.co.uk

 -----------------------------------------

   

  

A aflat ca sufera de leucemie chiar de Craciun    
 'Stiu ca nu sunt singur!'


   De-abia astepta sa vina Sarbatorile de iarna, ca sa poata merge cu prietenii la colindat. Stefan are 18 ani. O varsta la care gandul iti zboara la prietena, la studentie, la distractie. Baiatul insa a uitat de toate acestea. El se lupta acum cu o boala naprasnica: leucemia.

   "Este bland, linistit si dornic sa ajute oamenii nevoiasi. De un bun-simt iesit din comun si silitor la scoala." Asa il descriu colegii pe Stefan. Impreuna isi facusera planuri mari: sa ia Bacalaureatul si apoi sa dea fie la medicina umana, fie la cea veterinara.

    SIMPTOME. Cine ar fi crezut ca toate acestea aveau sa fie doar un vis pentru baiatul de 18 ani, inalt, cu ochii ca taciunele si mereu cu zambetul pe buze? Colegii au observat paloarea chipului sau inca din ziua in care au mers la scoala pentru a-si face fotografiile de sfarsit de an. Se vaita de dureri de burta, de dureri de cap, de ameteli si de o permanenta stare de somnolenta. "Un inceput de gastrita", i-a spus medicul de familie, fara sa se gandeasca la ceva grav. I-a prescris repede un tratament, cu convingerea ca totul va fi bine. N-a fost sa fie asa. Lui Stefan ii era din ce in ce mai rau, incepuse sa se simta fara vlaga.

   LA PAT. "Poate are hepatita", s-au gandit apoi parintii si iarasi au mers la spital. Analizele au aratat contrariul. Baiatului o clipa i-a trecut prin minte ca ar putea avea leucemie, dar repede si-a alungat gandul negru. Si-a indreptat fata catre Dumnezeu. "Numai el ma poate scapa. Stiu ca nu sunt singur!", spune tanarul. Mama il vede cum zace de mai bine de o saptamana pe patul de spital din Cluj. Nu-l lasa sa cedeze. "O sa reusim!", spune ea si o podidesc lacrimile. Vestea buna data de doctorul Cucuianu, cum ca numarul leucocitelor a scazut, le asterne zambetul pe chip.

   SOLIDARITATE. Diagnosticul medicului Andrei Cucuianu de la Clinica de Hematologie din Cluj-Napoca, leucemie acuta mieloblastica tip M6, l-a daramat pe Stefan. Parintii l-au vegheat in permanenta, iar colegii de la scoala din Beclean, Bistrita, unde invata, s-au strans care mai de care, au plecat la spitalul din Cluj si au donat sange. Au inceput tratamentele: transfuzii, citostatice, credinta, speranta... Din nefericire, organismul lui Stefan nu a reactionat asa cum se asteptau medicii. Verdicul a fost dat: pentru a se putea vindeca, el are nevoie de un transplant medular care costa 150.000 de euro. Operatia se poate realiza numai intr-o clinica din strainatate.

   RUGA. Parintii lui Stefan n-ar putea sa faca rost de atatia bani singuri. Acum, isi indreapta privirea catre noi, ceilalti. "Sunt multi, intr-adevar, dar si noi, cei care suntem alaturi de Stefan, suntem multi. Ajutati-ne sa devenim mai puternici decat boala!" Acestea sunt cateva randuri dintr-o scrisoare adresata noua, prin care prietenii, colegii si profesorii lui Stefan cer indurare pentru un tanar care vrea sa devina asistent medical tocmai pentru a va intoarce ajutorul.

   DONATII
Pentru cei care pot sa-l ajute pe Stefan, pe numele sau, Poenar Stefan Ioan, s-a deschis un cont la Banca Comerciala Romana, sucursala Cluj-Napoca:

Cont lei IBAN : RO07RNCB2200000719750001
Cont euro IBAN: RO77RNCB2200000719750002

Cont dolari IBAN: RO23RNCB2200000719750004


Faceti cunoscut cazul lui Stefan si suntem convinsi ca fiecare roman care-i va afla povestea va dori ca aceasta sa aiba un final fericit !


  Persoane de contact :

   D-na Poenar Ana  (mama)   0740  591182

   Partene Grigore ( coleg de clasa)  0742 643670

   Grup Scolar Agricol Beclean 0263 343449

Email : agricolbeclean@yahoo.comURMAREA CAMPANIEI PENTRU STEFAN

"Miercuri 22.02 au fost la Beclean corespondentii posturilor PROTV, ANTENA1, PRIMA si TRV . Au filmat in oras , la scoli , in magazine si acasa la Stefan care era intr-o  saptamana de pauza se spitalizare. Materialele au fost trimise dar nu a aparut pe post decat joi 23.02 la TVR2 la stirile de la 21,30 si s-a reluat in dimineata zilei urmatoare .

Florin Sasarman , un cantaret de folk din zona noastra , care a insotit echipele de filmare , a reusit sa transmita doua materiale , unul in direct si unul inregistrat la Radio Cluj unde a vorbit si Stefan si am inteles ca a vorbit chiar frumos. Acelasi Florin Sasarman a promis ca va participa la o emisiune de-a lui Andrei Paunescu la OTV , unde alaturi de alti folk-isti vor incerca sa stranga bani pentru Stefan.

Luni , 26.02 la 10,05 in cadrul emisiunii “Studio deschis”  la Radio Romania Actualitati ( realizator Madalina Sava) a intrat in direct Grigore Partene (seful  clasei lui Stefan) si mama lui Stefan care se afla la spital in Cluj (luni Stefan s-a reinternat).
La sfarsitul materialului s-a facut apel pentru ajutorarea lui Stefan , recomandandu-se doritorilor sa sune la numerele de telefon ale redactiei. Informatia s-a reluat si in cadrul stirilor de la ora 11,00.
Seara , am sunat-o pe Madalina sa-i multumesc si mi-a zis in timpul emisiunii i-au comunicat din redactie ca au fost apeluri pe aceasta tema. Doamne ajuta! Fiind o persoana foarte sufletista ,
Madalina mi-a spus ca orice demers oficial pe care-l vom face in continuare , spre exemplu dosarul in curs de finalizare pentru Ministerul Sanatatii , sa fie insotite de un apel spre ea pentru a fi sustinut si din partea lor (Radio Romania Actualitati).

Pe alta directie , un tanar preot profesor de religie din Beclean, a intervenit la Radio Vocea Renasterii, post apartinand Patriarhiei sau Catedralei Ortodoxe din Cluj .
Se fac acolo apeluri repetate de sprijin pentru Stefan , iar o maicuta care conduce postul a programat o intalnire in care Stefan, fiind oricum in Cluj, sa-i fie prezentat lui IPS  Bartolomeu Anania.
In aceasta perioada la Catedrala Ortodoxa din Cluj se organizeaza seri liturghice  unde in fiecare seara se strang bani pentru Stefan.
In masura in care ii va permite sanatatea, va participa si Stefan la aceste seri (unde in fiecare seara sunt invitate personalitati muzicale) .

Pe plan local, se continua strangerea de fonduri pe strada, in scoli , biserici, institutii. 

Revoltati ca desi au fost filmati , apelurile lor nu au fost transmise pe post, copii au planificat o actiune de protest la care sa invite din nou televiziunile si sa blocheze  DN17  Bistrita-Cluj. Constienti ca nu e o actiune legala  vroiau totusi sa faca asta spunand ca numai ilegalitatile sunt prezentate la stiri. Am reusit deocamdata sa-i convingem sa renunte.

Azi , aceeasi copii nazdravani scriu fiecare cate o scrisoare Presedintelui Basescu solicitandu-i ajutorul  Expediind  zilnic, timp de cateva zile cate 300-400 de scrisori, se mizeaza pe sensibilizarea Presedintelui si cine stie ce va iesi, poate doar o mediatizare a actiunii dar si asta e buna.

Am scris in schimb o scrisoare pentru oamenii de afaceri , prin care am incercat sa-i sensibilizez putin , pe care v-o atasez si dvs. Scrisoarea circula deja spre adrese de mail luate din Pagini Nationale.

Ca Urmare a acestor actiuni , in prezent sunt stransi cam 600 milioane lei."

Informatii oferite de:
Calin Cretu
"Office_PROGRANDE" , 1 martie 2006
                 Ma numesc Popescu Titina, cu domiciliul in Tg-Jiu,str. Unirii, bl.7, ap.12,sc.1, et.4, jud. Gorj, tel. 0253/214270.Sunt mama unei tinere, Popescu Alina Elena, de 24 ani, care de la varsta de 2 ani si jumatate sufera de o boala nemiloasa : APLAZIE MEDULARA IDEOPATICA SEVERA.
                 Fiind diagnosticata la Bucuresti, acest copil si-a petrecut viata mai mult prin spitale. A fost internata atat in Bucuresti, cat si in Timisoara. Nu a avut parte de copilarie, de tovarasia colegilor de joaca ; nici de scoala nu s-a putut bucura pentru ca mereu era pe drumuri – spre si dinspre spitale.
                 Tratamentele indelungate, drumurile, grija pe care trebuia sa i-o port zi si noapte au facut din mine un om-neom. Am renuntat la serviciu si la tot pentru a fi langa ea sa o ajut sa se faca bine, dar nu a fost asa.
                 Din cauza transfuziilor repetate Alina a contactat virusul hepatic C si boala ei s-a complicat mai rau.
                 In anul 2001, dupa aproape 18 ani de tratamente si investigatii, medicii de la Bucuresti au decis sa recurga la operatia de scoatere a splinei, facuta cu mare risc din cauza analizelor sangelui, care puneau viata Alinei in pericol. Starea sanatatii ei nu s-a imbunatatit, deci operatia a fost facuta in zadar.
                Nefericirea noastra consta si in faptul ca tratamentele fetitei au costat mai mult decat posibilitatile noastre materiale, acestea fiind doar salariul de professor al tatalui ei.
                Nu ne-am putut bucura niciodata de nimic, n-am avut sarbatori, nici Pasti, nici Craciun, ca orice familie. Eram mereu pe drumuri, zi si noapte la capataiul ei sa facem tot posibilul sa traiasca.
                Ea a fost un copil cuminte si mereu preocupat de invatatura. Dupa liceu a absolvit Scoala de asistent de farmacie, dar din pacate nu poate sa-si practice meseria  caci boala a lovit din nou. Din cauza tratamentului indelungat cu medicamente puternice i-au fost afectate oasele si in prezent Alina este tintuita la pat, nemaiputindu-se deplasa decat cu carjele, din cauza necrozei de cap femural stang – a treia afectiune de care sufera fetita mea.
               Iata cum aceasta boala ne-a adus in pragul disperarii, singura sansa de supravietuire a Alinei fiind transplantul de maduva, care trebuie imperios de repede facut, altfel nici o alta interventie chirurgicala de protezare a soldului nu poate fi facuta.
               Isi doreste nespus de mult sa poata merge din nou si sa traiasca, asa ca facem apel la toti oamenii de buna credinta care ne pot ajuta, pentru ca operatia de transplant de maduva se face in strainatate si costa 2,5 miliarde lei si de ea atarna viata Alinei si sansa ei de a trai.
              Deoarece locuim la etajul 4 al blocului tot timpul avem probleme cu izolatia si mereu este igrasie in casa – conditii care dezavantajeaza  starea de sanatate a Alinei si a noastra totodata.
              N-a mai coborat din casa decat cu ajutorul nostru si numai atunci cand necesita transfuzii si trebuie dusa la spital.
              Ghinionul a facut sa aiba si o grupa de sange mai rara, B III , Rh-negativ, asa ca foarte greu facem rost de minimum necesar de sange care o mentine in viata.
              Ma uit in ochii ei frumosi si citesc o mare dezamagire pentru ca suntem in imposibilitatea de a face ca viata Alinei sa mearga inainte.
              Nici zece vieti daca am trai n-am putea strange toti banii de care avem nevoie sa putem pleca cu Alina in strainatate pentru transplantul de maduva. Singuri nu, dar poate impreuna cu oamenii de buna credinta care vor sa ne ajute !
             Dai pe o parte si Dumnezeu te rasplateste inzecit !
             Va multumim si asteptam ajutorul dumneavoastra in conturile deschise la
Raiffeisen Bank Tg-Jiu :   
                EURO :   RO63 RZBR 0000 0600 0557 9475
               USD    :   RO68 RZBR 0000 0600 0557 9482
               LEI     :   RO45 RZBR 0000 0600 0556 3503


    Va rugam sa ii ajutati!